Tillsätt blommor och örter i mat/dryck

Idag gjorde jag och min mor 3 sorters saft med hjälp av Saftmajan.
1:a satsen blev renodlad hjortronsaft
2:a satser blev en blandsaft med Blåklint, Körsbär, rödvinbär, Rabarber 
3:e satser (den bästa) blev en blandsaft med Blåklint, citronTimjan, Blåbär, Hallon, Rödvinbär och Körsbär.
 
Jag rekommenderar starkt att blanda i lite blommor och örter med bären! Det blev verkligen grymt bra och lite mer spännande!
Kan tänka mig att cotrontimjan, citronmeliss, Salvia, Mynta och ingefära skulle kunna förhöja vilken saft som helst. Även blommor som syren, maskros, blåklint m.m.(Kom gärna med tips om ni har gjort ngt liknande!)
 
Jag har ju fastnat i SlowCook träsket när det kommer till kött. Även här lägger jag i bär och blommor i grytan (tillsammans med lite olja honung och örter) och det blir fantastiskt! Om inte annat en fröjd för ögat för den som  lagar maten! Ju längre i ugnen desto bättre! 5-10 timmar 100-110°C.. mumsigt! 
 
Allmänt | |
Upp